Молитва матері про дочку. Сильна молитва матері про дітей

Одним з найсильніших інстинктів, закладених в людській природі, є батьківський інстинкт. Особливо це стосується жінок, материнська природа яких змушує їх іти часом на відчайдушні вчинки і жертвувати всім, аж до власного життя, заради порятунку дітей. Не дивно, що і в релігійній свідомості ця сила первозданних тварин рефлексів була висвітлена і оспівана словами пророків і священних писань. У православ'ї, наприклад, вважається, що благословення матері практично рівносильно благословення Бога. У той же час прокляття, яке накликає на себе той, хто дерзає порушувати волю батьків, загрожує всілякими стражданнями і навіть кончиною. Уявлення ці беруть початок ще в дохристиянських часах іудаїзму і виходять з недвозначних висловлювань Біблії.

молитва матері про дочку

Сила материнської молитви

Інша сторона такого тісного зв'язку між матір'ю і її чадом полягає в тому, що не існує молитви сильніше, ніж материнське зітхання. В першу чергу це виражається у вченні про Богородицю, тобто Діві Марії, яка, будучи вознесена на небеса, предстательством про віруючих, а особливо про тих, хто шанує її. У православних колах часто говорять про те, що її клопотання найсильніше і може навіть вивести грішника з пекла. Церковні легенди рясніють розповідями про те, як, незважаючи на опору Ісуса Христа, Діва Марія буквально «уламували» його на те чи інше диво. Класикою жанру тут виступає вже євангельська розповідь про перше чудо Христа - перетворення води на вино, яке спочатку Син Божий відмовлявся здійснювати, але був умовити на це своєю матір'ю. Подальші апокрифічні викладки свідчать про обіцянку Христа виконати все, про що попросить його Діва Марія. Остання ж, у свою чергу, обіцяла вимолити все, про що її попросять щиро віруючі та ласку шанувальники. Зрозуміло, віруючі християни, які визнають достовірність цих відомостей, активно користуються такою можливістю.

Згідно з цим положенням справ, церковне свідомість наділяє особливою силою і молитву матері за своїх дітей. Вважається, що батьки мають особливе відвагу та право вимагати від Бога за своїх нащадків особливих милостей. Як і у випадку з Богородицею, материнська молитва має силу вивільнити дитя з пекла, ну або, приміром, молитва матері про дочку здатна забезпечити їй хороше заміжжя, достаток і здорове потомство. Тому й різних молитов за дітей існує так багато. Деякі з них ми розглянемо нижче.




сильна молитва матері про дочку

Заступницька молитва матері про дочку

молитва матері про дітей

Зв'язок між дочкою і матір'ю часто найбільш тісний, ніж між матір'ю і сином. Хоча в нормальному випадку віруюча жінка буде молитися як у першому, так і в другому випадку. Проте тут для прикладу наведена сильна молитва матері про дочку, яку легко переробити в клопотання за сина, просто змінивши кілька слів: «Господи Ісусе, будь милостивий до моєї дочки (ім'я). Збережи її під Твоєї захистом, покрій від усіх лукавих бажань , отруєнь від неї всякого ворога, відкрий їй вуха і очі серця, даруй милість і смиренність в її душу. Господи, всі ми творіння Твої, будь же жалісливий до дочки моєї (ім'я) і зверни її до покаяння. Помилуй і просвіти її розум світлом Євангелія Твого і настанови серце її на шлях заповідей Твоїх, щоб навчилася вона виконувати волю Твою, бо Ти Спаситель і Бог наш, на віки віків. Амінь ".

православна молитва матері про дочку

Питання шлюбу



Молитва матері про дочку, безумовно, може стосуватися всіх сторін життя останньої. Однак найчастіше після прохань про здоров'я просять сімейного благополуччя. Іншими словами, основне клопотання за дочку стосується вдалого шлюбу і народження дітей. А тому і тут буде представлена одна православна молитва матері про дочку - про шлюб. Як і в прикладі вище, вона буде приведена у російській перекладі, для кращого розуміння сенсу.

Православна молитва матері про заміжжя дочки

"О, Всеблагий Господи, я знаю, що щастя наше залежить від того, щоб ми любили Тебе всією душею і всім серцем нашим. Спрямуй ж Сам, о Милосердний Господи, душу і серце моєї дочки (ім'я) до невпинного догоджати імені Твоєму, бо Ти - Творець наш і Бог наш. І оскільки закон Твій заповідає проводити час земного життя в подружжі, то приведи та її до цього звання. Нехай шлюб її буде не в догоду плоті, але для служіння Тобі і виконання волі Твоїй святій, так як Ти Сам сказав, що недобре бути чоловікові одному. Почуй молитву мою, яку я з глибини материнської душі приношу Тобі, щоб прославилося через це Твоє ім'я на віки віків. Амінь ".

Ця молитва матері про заміжжя дочки досить коротке і в той же час дуже ефективна. Зрозуміло, як і будь-яке звернення до Бога, її потрібно читати з щирою вірою, а не для галочки.



молитва матері про заміжжя дочки

Клопотання за дітей

Звичайно, молитва матері про дітей не обмежена будь-яким певним колом тем, так як вся їх життя знаходиться в її компетенції. Тому існує безліч різних прохань за дітей, які не стосуються шлюбу. Нижче наведена одна спільна молитва матері про дітей, коротко висвітлює всі найбільш важливі аспекти, а тому її читати можна щодня і без особливого приводу.

Молитва про дітей

"Милосердний Господи, Отець наш Небесний, я доручаю Тобі моїх дітей (імена), яких Ти дав мені. Благаю Тебе, Отче, спаси їх через шляхи, які Сам Ти обереш для них. Захисти їх від усякого гріха і зла, щоб ніщо лихе Тобі не торкнулося їх. Але зроби їх чистими і непорочними судинами Твого Духа, щоб в невинності постали вони перед Твоєю святістю. Виконай їх вірою, любов'ю і надією. Зішли їм Твоє благословення, освітл серця Твоєю благодаттю і відкрийся їм у Дусі Твоєму, щоб вони в молитві до Тебе знаходили постійну опору і надію в житті своєї. Нехай твої ангели завжди охороняють їх. Нехай вони будуть чуйні до страждань ближніх, щоб виконати Твій закон любові. Якщо вони согрішать в чому-небудь, про Милосердний Батько, я прошу тебе, дай їм благодать для каяття і Сам вибачай з них, але прости по многой Твоєї любові і доброти.

Коли ж прийде до кінця їх земне життя, прийми їх в свою Небесну обитель, де насолоджуються всі святі і праведні. Хай буде ж ім'я Твоє прославлене з єдинородним Твоїм Сином і Духом Святим, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь ".



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!