Молитва на ніч - їжа для духу

Молитва - навіщо вона нам?

Молитва - справжній подарунок, даний кожній людині. Це як заповітний номер телефону, за яким можна зателефонувати туди, де тобі завжди раді, чекають і люблять. Вона здатна творити великі чудеса, хоча ні, не молитва, а віра людини, вкладена в неї і з її допомогою висловлена Творцеві. Складно уявити життя істинно віруючого без причастя, сповіді і молитви.

молитва на ніч




Різними бувають звернення до Бога - подячними, покаянними, прохальними. Вони необхідні для душі людини так само, як вода або повітря для його тіла. Сучасне життя з його напруженим ритмом не завжди дозволяє людям часто відвідувати храм, але молитва на ніч - те, що може робити для себе, для своєї душі щодня кожен.

молитви на нічНавіщо молитися перед сном



Закінчився день, пішов з усіма своїми радощами і турботами, але в душі залишилися його відгомони. Хтось образив нас, когось ми. Молитва на ніч дозволяє подякувати Богові за те, що він подарував нам ще одну добу, подумати над своїми вчинками, покаятися. Можна попросити у Господа допомоги в справах або настанови на шлях істинний своїх близьких, дітей. Найчастіше перед сном читають "Отче наш", молитву Ангелу-хранителю, Богородице, Ісусу Христу.

Як правильно молитися перед сном

Приступати до читання слід після того, як будуть закінчені всі справи, щоб нічого не заважало і не відволікало. Це час слід присвятити спілкуванню з Богом, налаштуватися, тимчасово постаратися відключитися від всіх своїх проблем і турбот. Пам'ятайте, що молитва на ніч, так само як і будь-яка інша, це не чарівне заклинання, яке варто тільки вимовити вголос, і воно спрацює. У ній головне - не слова, а думки людини, сила його віри, щирість. Творцеві не потрібні особливі пози, час, шати або вітіювата мова, йому приємно тепло душі молиться. Якщо вам не відома жодна молитва на ніч, добре було б, звичайно, щось вивчити, але коли з'являється непереборне бажання, цілком можна обійтися своїми словами. Це якраз той випадок, коли кількість і якість не залежать один від одного, адже можна перечитати всі сторінки молитвослова і ні на хвилину не наблизитися душею до небесного Отця, так як думки будуть зайняті чим завгодно, тільки не розумінням і, що важливіше, усвідомленням вимовлених слів. Молитва на ніч православна - можливість щирою і довірчої бесіди з Господом, тільки в цьому випадку від неї буде користь.



молитва на ніч православнаНайпоширеніші помилки

Прав був Шекспір: багато незрозумілого для мудреців існує в нашому світі. Скільки б не намагалися розгадати таємницю молитви, її милостивого впливу на людину, вона надійно зберігає її. Хоча неясно тут тільки для вчених, які звикли розкладати все на формули і розписувати на правила. Віруюча людина якраз і без доказів все знає і розуміє. Однак існують найпоширеніші помилки, що стосуються цього питання. Є така думка, що сила молитви укладена в її первозданному і неспотвореному вигляді, такому, який надруковано в церковних книгах. Нібито при її вимові створюються особливі вібрації, що володіють тими самими унікальними можливостями. Але ті тексти, що містить молитвослов або подібні йому видання, є зразковими, на них, безсумнівно, слід орієнтуватися, заучувати, однак якщо ви щось зміните в них в ході молитви або вимовите своїми словами, гріха не буде. Не варто читати тексти звернень до Бога, взяті з сумнівних книг або журналів, для цього є церковні книги. Про вібраціях мова взагалі не йде, так як молитви на ніч та інші перекладені на десятки мов, а сила їх зберігається. У молитві не можна просити грошей і покарання для ворогів. До всього, про що проситься у Бога, слід додавати: «Якщо на те буде воля твоя». Вірте всім серцем, просіть допомоги для навчання молитві, пам'ятайте, що Бог милостивий.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!