Про те, як правильно сповідатися перед Господом Богом

як правильно сповідатисяПримирення з Богом ...

Сповідь, або Таїнство, - це примирення з Господом Богом. Абсолютно чистих душею і совістю людей просто не буває! Саме тому питання сповідання перед батюшкою важливий для кожної людини, проте не кожен з нас це розуміє ... Більше того, сьогодні далеко не багато людей знають, як правильно сповідатися перед Всевишнім, між тим як попросити вибачення у Нього прагне кожен ... Зараз ви дізнаєтеся, що таке Сповідь, чи потрібно до неї якось готуватися і, власне кажучи, як вона проводиться.

Як правильно підготуватися до Сповіді перед Господом




Церква та її статут не вимагають якоїсь певної підготовки - дотримання посту або яких-небудь молитовних правил. Господь залишив для нас грішних Святе Письмо - Біблію. У ній і розповідається про те, як правильно сповідатися і причащатися. Однак не кожна людина здатна зрозуміти мову Біблії, тому посередниками між ним і Словом Божим виступають церковні священнослужителі. Вони є провідниками в Таїнстві Сповіді між смертними і Богом. Якщо ж ви не розумієте Біблію і не наважуєтеся запитати у батюшки про те, як правильно сповідатися, то є ще один вихід - книжка під назвою "На допомогу кається", написана на доступному будь-якій людині мовою. Вона продається в будь-якому Храмі. Купуйте і ознайомтеся.

Що ж таке Сповідь?



як правильно підготуватися до сповідіМи всі говоримо про те, як правильно сповідатися, але ще жодного разу не згадали про те, що ж взагалі таке Сповідь. Це наша розмова із Всевишнім, розкриття Йому своїх гріхів, покаяння ... Як ми вже помітили, відбувається це через "сполучна ланка" між нами і Богом - священнослужителів. Відкрито сповідаючись перед батюшкою, ми мучимо свою гординю, яка і вселяє грішній людині брехливе думка, що Сповідь - це звичайне усвідомлення гріха самою людиною без участі в цьому церкви і священика. Це не правильно! Отже, якщо ви вирішили покаятися перед Господом, то приходьте до церкви саме до Нього, а не до батюшки або своєму другу "я". Говорити слід про тих вчинках і помислах, які мали місце бути з часів останньої Сповіді. Розповідайте Господу про свої минулі гріхи.

В який час слід сповідатися?

Покаяння відбувається в період перед Божественною Літургією, під час самої Літургії, але перед Причастям або ж на вечірньому Богослужінні. У рідкісних випадках, коли число бажаючих покаятися досить велике, батюшка призначає певне для Сповіді час.



Покаяння ...

Для людей, не знайомих з тим, як правильно сповідатися, ми розкриємо принцип цієї процедури. Отже, той, хто кається людина, підійшовши до анал, вимовляє батюшці своє ім'я і починає вимовляти слова, які сповідують його загальні гріхи. При цьому він повинен згадати про свої пристрасті. як правильно сповідатися і причащатисяДалі вимовляються ті гріхи, які він бачить за собою самостійно, зазвичай вони каменем лежать на його плечах, приносячи муки совісті. Наприклад, це зради, аборти, сварки з батьками, злодійство і так далі. Коли батюшка вислухає його Сповідь, то задасть (якщо вважатиме за потрібне) які-небудь питання, а після - дасть наставляння. Коли ж людина щиро розкається, священик побачить його прагнення до виправлення і покриє голову грішника єпитрахиллю (вертикальною смугою тканини на грудях облачення священнослужителя), після чого прочитає "дозвільну" молитву. Після цього покаявшийся прихожанин перехрещується, цілує Православний Хрест і Євангеліє, а також бере у священика Благословення. Якщо Сповідь була щирою - гріх прощений Господом.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!