Для чого потрібно причастя в церкві?

Православна Церква заснована Ісусом Христом і з тих пір зберігає все, визначене ім. А Син Божий у своєму Євангелії заповів причастя у церкві. Він навіть стверджував, що той, хто не долучається до цього Святого Таїнства, не може успадковувати його Царство. Тільки причасник може врятуватися і з'єднатися з Богом. причастя у церквіВраховуючи, що для Євхаристії у церкві використовуються вино і хліб, це вимога здається абсолютно безглуздим. Багато хто навіть запитують: «Ну як може мене наблизити до Бога цей шматочок?».

Сумніви

Ці сумніви зрозумілі, адже ми спадкоємці епохи раціоналізму. А православна Церква проповідує зовсім інший підхід до духовного життя людини. Багато хто вважає, що для того, щоб бути добрим християнином, слід робити добрі вчинки і не робити дурних. Це дещо спрощена схема, яка більше характерна для католицтва. Православ'я ж вимагає від своїх послідовників набагато більшого.




Це неможливо !!!

Православна людина, яка живе духовним життям, ставиться до себе дуже уважно. Не тільки вчинки, а й слова, і думки можуть бути гріховні. Якщо людина в стані якийсь час утриматися від поганих вчинків, то над своїми думками він абсолютно не владний. Будь смертний помиляється і оскальзивается практично щогодини. Господь сказав, що навіть один раз згрішив не може посісти Божого Царства. Як же бути людині, яка щиро хоче стати краще, врятуватися?

Це дійсно неможливо

Якщо навіть християнин докладе всі свої зусилля для самовдосконалення, він не досягне необхідної висоти. причастя дітей в церквіКрім Бога і людини в світі є ангели. Це особливі істоти. Вони дуже розумні, швидкі, практично чарівні, але все ж обмежені часом і простором. Причому не всі парфуми - добрі і світлі. Є величезна кількість злих вісників, які відпали від Бога і ведуть боротьбу з людиною з моменту першого спокуси. Занепалі ангели називаються бісами (демонами, чортами). Пропонувати людині всякі гидоти і гріхи - ось їхня основна робота. Вони обманюють людей, намагаються спокусити їх. Біси можуть спілкуватися з людиною без її згоди, невербально, так, що людина і не підозрює, що це не його власні думки. Так як демони набагато розумніший людини, перемогти їх власними силами ніхто не може.



Небезпечні помилки

Якщо людині здається, що все йде добре, то велика ймовірність того, що у нього розвивається непомірна пиха. А так як «Бог гордим противиться», справу порятунку такого християнина в дуже жалюгідному стані. Не можна розраховувати в цьому питанні на свої сили. Якби порятунок було можливо без втручання Сина Божого, Він би й не прийшов, не страждав, не помер і не заповів би людям причастя.

Причастя в церкві - єдина надія



Хліб і вино перетворюються в Тіло і Кров Христову. Тільки куштуючи Кров і Тіло Христове, з'єднуючись з Ним таким чином, людина може подолати всі спокуси і дійсно зробити крок вгору. Іншого шляху немає, а якби він був, Син Божий не став би втілюватися і віддавати своє життя на хресті.

Традиція таїнства

причастя у церкві правилаПричастя в церкві - головне, що зберегли перші християни. Причащалися тоді все часто, майже щодня. Тепер духовне життя рідко буває такої активної. Причастя в церкві вимагає спеціальної підготовки. Воно відбувається в кінці ранкового богослужіння, яке називається Літургією. Причастя дітей в церкві у православних також традиційно, тоді як католики і протестанти цього не роблять. Православні з дитинства долучають дітей до Святих Таїнств. Якщо є бажання прийняти причастя у церкві, правила вичитуються обов'язково, попередньо здійснюється сповідь. Підготовка до Євхаристії - окрема тема, дуже об'ємна.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!