Сім смертних гріхів: бережіть душу

Будь-яке порушення волі Бога створює між нами і ним дистанцію. Але є й особливі гріхи, які розривають наші з Богом відносини до моменту покаяння на сповіді і можуть навіть привести людину до повного невіри, відчаю і самогубства. Вони називаються по-особливому: сім смертних гріхів. Чому їх так називають? Не тільки тому, що вони вбивають душу. Просто інші гріхи можуть бути прощені за смертне страждання, а ці - залишаються навіть якщо людина довго і болісно помирав.

сім смертних гріхівОбжерливість

Сім смертних гріхів - сім типів провокацій демонів. Але починається все звичайно з самого «невинного» з гріхів - обжерливості. До складу цього гріха входять також алкоголізм, наркоманія, куріння тютюну. Обжерливість - це спотворення природних потреб людського організму. У цій ситуації грішник робить буття «обертовим» навколо фізіології і втрачає контроль над своїм життям.

Хтивість




Сім смертних гріхів включають і порушення волі Бога про сексуальне життя. Найбільше потрапляють до пекла потрапляють туди саме через похоті. У прагненні підлог один до одного немає гріха, якщо це потяг реалізується в законному шлюбі. Причому православна церква вважає законними зареєстровані шлюби, навіть якщо у подружжя є причини поки не вінчатися.

Лінь

Людина, що не бажає трудитися, не викликає симпатії. Лінь, неробство як прагнення до легкого життя, існування за чужий рахунок жорстоко карається Богом не тільки за труною, а й протягом земного життя. У Біблії говориться, що любитель поспати буде бідним. Втім, схожі слова звучать і про любителя поїсти.гріхи в християнстві

Заздрість

Ми створені Богом різними і нерівними для того, щоб існувала потреба один в одному. Але буває, що це стає причиною недоброзичливості. Тим часом заздрість - це звинувачення Бога в тому, що він обійшовся з вами несправедливо, а «щасливому» людині дав усі без зусиль. Необхідно пам'ятати, що треба не заздрити, а трудитися і просити у Бога мудрості для себе.



Жадібність

Ми змушені добувати засоби до існування в поті чола, це частина покарання Адама. І природно, існує прагнення мати якомога більше коштів. Але це бажання не повинно перетворюватися на нав'язливі думки про важливість грошей і споживацьке ставлення до людей. Жадібність можна приборкувати пожертвами.

які бувають гріхиГнів

Агресивність притаманна не тільки людині, але і в природі вона природна. А ось людське життя може пустити під укіс хвилинний порив гніву - саме так починаються страшні злочини. Часто Бог довго терпить дрібні прояви цього гріха, поки людина не скоїть щось справді страшне.



Гординя

Сім смертних гріхів очолює гріх Люцифера. Це гординя - самопревозношеніе перед Богом, вимога почестей. У побуті проявляється як завищена самооцінка і виглядає найбільш потворно з усіх смертних гріхів. Застилає очі зверхника і змушує його перебільшувати свої сили. Страшнейший гріх проти Бога.

Висновок

Знання того, які бувають гріхи, чи не вберігає нас від них. «Лікування» кожного з них вимагає довгих років роботи над собою та Божої допомоги. І віри в цю допомогу. Гріхи в християнстві можуть бути прощені за умови зміни свідомості людини.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!