Мусульманські молитви як зразок відданості богу

З точки зору будь-якої релігії, життям людини розпоряджається Бог. Звичайно, на власні очі Його ніхто не бачив, але це не заважає людям представляти образ, точніше кажучи, лик Бога. Ще в Давньому Єгипті божества виглядали як люди, тільки з головами птахів або тварин. Чисто людським виглядом володіли боги стародавніх греків і римлян - кожен з них мав певний вид і призначення (бог війни, виноробства, грому і блискавки і т.д.).

мусульманські молитви

Бог один, а віра різна




Колись на зміну багатобожжя прийшла віра в одного-єдиного Бога, що має в кожній релігії своє власне ім'я. Так, у п'ятому столітті до нашої ери в Стародавньої Індії виникає буддизм. Послідовники цієї релігії поклоняються Будді. На початку нашої ери в Палестині виникає християнство. Люди вірять в Ісуса Христа. У сьомому столітті на Аравійському півострові зароджується іслам (мусульманство), що означає віру в Бога по імені Аллах. Сьогодні в усьому світі налічується не один десяток релігій, серед яких іудаїзм і індуїзм, але найбільшого поширення по всьому світу отримали християнство, іслам і буддизм. Саме в такому порядку. Віруючих в Ісуса Христа абсолютна більшість, але ми розповімо вам про ісламістів, зробимо короткий екскурс в зародження цієї релігії, а також розповімо вам, в яких випадках вимовляються мусульманські молитви.

Аллах акбар!



В арабському місті Мекка в 570 році народився хлопчик на ім'я Мухаммед. Він рано осиротів. У той час всі араби вірили в різних богів, але хлопець вважав, що народу потрібна єдина віра. Неведано голоси шепотіли Мухаммеду закликати народ до нової релігії - ісламу. По-арабськи це означає «вручення Богу себе». Але не захотіли араби відмовлятися від багатобожжя на користь Аллаха. Мухаммед втік з міста, незабаром повернувшись з численним військом, щоб змусити жителів Мекки повірити і прийняти мусульманство (іслам). Коли Мухаммед помер, всі арабські племена прийняли нову релігію. Іслам став поширюватися далеко на схід і на захід, мусульманські молитви почали вимовлятися в Середній Азії, Північній Африці, Іспанії.

Священний Коран

Кораном називається священна книга мусульман. У ній записані закони ісламу. Справа в тому, що мусульмани - одні з побожних віруючих. молитва мусульманськаСвоєї релігії вони надають величезного значення. Віруючі в Аллаха не п'ють вина і навіть близько не підходять до місць, в яких можуть знаходитися спиртні напої, не їдять свинину і так далі. Вони без кінця моляться в будь-якій ситуації і, грубо кажучи, на кожному кроці. Сьогодні мусульманські молитви звучать по п'ять разів на день з вуст кожного сповідує іслам людини. Мрія будь-якого ісламіста - відвідати батьківщину цієї релігії - Мекку. До речі, у них і своє літочислення, провідне відлік з часу втечі Мухаммеда з Мекки. То був 622-й рік.



Мусульманські молитви

Їх просто величезна кількість, всі і не перелічити! мусульманські молитви російською мовоюВи навіть не уявляєте, наскільки важлива для них молитва. Мусульманська віра велить їм молитися в самих різних ситуаціях і місцях: перед сном і при пробудженні від оного- коли вони одеваются- перед входом в туалет- перед прийомом їжі і після нього-перед виходом з будинку-від зла і злих духів від печалі і в момент радості чи іспуга- під час дощу і від гуркоту грома- в той час, коли хтось чхнув і так далі. Є мусульманські молитви російською мовою, а одна з них навіть читається перед сном.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!