Молитви на кожен день в житті православного християнина

Коротко про молитву

Молитви на кожен день неодмінно супроводжують будь-якого воцерковленного християнина. Кожен віруючий чоловік, який звернувся в свій час до Бога, добре знає силу молитви. Залежно від тієї чи іншої ситуації, якщо щиро і від душі помолитися, вам може супроводжувати успіх у багатьох починаннях.Молитви на кожен день Однак досить важливими є і щоденні звернення до Бога, які християнин повинен читати в неодмінному порядку, незалежно від ситуації, засвідчуючи тим самим про свою віру. На книжковій полиці поруч з Біблією обов'язково повинна бути така книга, як Молитвослов, де і зібрані основні молебні, які слід читати, хоча було б набагато краще завчити їх напам'ять, як роблять багато.

Можливі варіанти щоденних молитов




Молитва на кожен день з найбільш поширених - всім добре відомий «Отче наш». Хоча б це славослів'я необхідно вивчити так, щоб завжди була можливість повторювати його, навіть не маючи під рукою Молитвослову. Зрозуміло, всі молитви на кожен день запам'ятати непросто, але цю базову зобов'язаний знати кожен християнин. Крім того, «Символ Віри» теж необхідний до щоденного прочитання, і його також потрібно міцно вивчити напам'ять.

Православні молитви і їх роль у житті віруючого

Православні молитви на кожен день мають велике значення в житті християнина. Вони постійно нагадують йому про Бога, є дієвою зброєю від спокус, від підступів Лукавого. Бог неодмінно почує ваші прохання в тому випадку, якщо вони щирі і виходять від самого серця. Особливо важливі молитви на кожен день під час посту, адже цей період є особливим для кожного православного християнина.молитва на кожен день



Про регулярності молитов

Молитва на кожен день є обов'язковою. Навіть у тому випадку, якщо у вас немає можливості в силу будь-яких причин відвідувати регулярно церква (хоча все-таки слід прагнути до цього, незважаючи на обставини), славослів'я потрібно читати обов'язково. Де б ви не знаходилися: в поїздці, в дорозі, в іншому місті - завжди можна приділити п'ятнадцять-двадцять хвилин і прочитати молитви на кожен день. Це заняття вкрай корисне, і їм не слід нехтувати, якщо ви вважаєте себе воцерковленою, віруючою людиною. Про користь і необхідність молитов неодноразово висловлювалися багато святих отців, з цієї причини сьогодні ми повинні слідувати їх повчанням.



Про силу молитви

православні молитви на кожен день

Православні молитви на кожен день надзвичайно важливі для християнина. Сила молитов була безліч разів доведена на практиці. Багато житія святих демонструють наочно їх ефект. І в наші дні можна відшукати чимала кількість реальних прикладів з життя, коли своєчасні звернення до Бога дійсно допомагали людям. Однак тут мова йде про особливі випадки, тоді як щоденні молитви будуть незмінно підтримувати в вас іскру віри і нагадувати про Бога. Сам Христос відзначав свого часу всю важливість щирої молитви, тому віруючі повинні в точності слідувати Його словам. Придбання та ретельне вивчення Молитвослову, знайомство з основними християнськими молитвами повинні входити в ряд найперших завдань кожного новонаверненого, а вчити славослів'я напам'ять було б бажано будь-якому християнину, в тому числі і хрещеним у дитинстві. Про важливість і необхідність щоденних молитов потрібно пам'ятати завжди!



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!