Молитви від псування: чи можна читати?

молитва від псуванняСлово "церква" має кілька значень. По-перше, церква - це будівля, де проводяться служби. Це найпоширеніше і єдине для багатьох значеніе.Во-друге, церква - земна організація, наприклад, Російська православна церква. Третє значення - церква земна і небесна. Це все люди (ще живі і вже покійні), ангели, Бог. Темні сили теж відіграють свою роль у церкві. Благодать Божа покриває всіх людей і ангелів, піклується про все сущому. Все в світі відбувається під дією благодаті Божої, і нічого без неї. Такий погляд на устрій світу православного християнина.

Дуалізм як і раніше в моді




Але був і інший погляд: деякі вважали, що сили добра і зла рівні за силою і протиборствують. Якщо дотримуватися такої дуалістичної точки зору, то людина теж може намагатися впливати на добрі чи злі сили. Віруючий читає молитви від псування - прохальні молитви - але при цьому всі його дії схожий чаклунства. Це абсолютно не християнський підхід. А людина шукає, де надрукована молитва від псування сильна, де - рекомендації по зняттю чаклунства.молитва від псування сильна Люди, які сприймають світ таким чином, не можуть вважатися православними християнами. Наводити псування і читати молитви від псування абсолютно марно. З точки зору християнства вірно наступне: все в світі відбувається з волі Божої, в Євангелії сказано, що з голови людини не впаде жодна волосина без волі Господньої. Всі хороші і погані події відбуваються по промислу Божому, і всі вони спрямовані тільки на одне: на порятунок людської душі, на відновлення його відносин з Богом. Молитви - це лише смиренні прохання, розмова творіння зі своїм Творцем.

Чи всі молитви праведні?

Людина - істота земне, багато думки у нього про буття в цьому світі, і Господь знає це. Людям важливий урожай, здоров'я, успіх у роботі, про це можна і треба молитися, але молитви від псування - щось зовсім інше. Для того щоб від чогось рятуватися, треба вірити в реальність проблеми. Особливо сильні молитви від псування може шукати людина, яка впевнена, що чаклунство може завдати реальної шкоди.молитва проти псування



Оману чаклуна

Що таке чаклунство? Якщо людина чаклує, він намагається керувати духовним світом на свій розсуд. З його точки зору, його дії можуть змусити бісів шкодити людині, а молитва проти псування змусити ангелів встати на захист. Ось стоїть тільки щось спалити, нашептати, розвіяти за вітром у трьох доріг - і людина залишається без захисту і заступництва. А якщо він прочитає молитви від псування (головне, щоб не зрозумів), Бог відразу почне його захищати. Тобто своїми молитвами людина як би управляє Богом, святими і ангелами. Насправді, молитви проти псування ні на що не впливають.



А як з точки зору віруючих?

Господь завжди дбає про людей, тому чаклун марно витрачає свій час і сили, від його дій нічого не залежить. Шкодить він тільки самому собі, бо грішить. Набагато розумніше надходить християнин, який не надає значення діям чаклунів. Так, вони є і намагаються нашкодити, але душа і життя людини знаходяться в руках Божих. А раз без його волі з людиною нічого не може трапитися, то і боятися нічого. Погляд на духовний світ у кожного свій, кожен вільний робити, що вважає за потрібне, але при цьому неможливо назвати православ'ям те, що явно йому суперечить.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!