Як виглядає бог-творець

З давнини люди вірять в різних богів. Ще з часів Стародавнього Вавилону та Єгипту людство зазнавало потреба в духовному, бажанні поклонятися комусь або чомусь. Однак важко чинити повагу і молитися тому, кого ти не бачиш. Тому з давніх днів люди намагалися дізнатися, як виглядає бог, в якого вони вірять, і зобразити його.як виглядає бог

Використання зображень в номінальному християнстві

Як і представники античних язичницьких релігій, члени номінального християнства (керівники єпископальної церкви або ті, хто сповідує православ'я) завжди підносили свої молитви чогось мабуть. Останні як Бога шанують Ісуса Христа, який входить до складу Божественної Трійці. У згоді з їхніми віруваннями, його часто зображують на іконах на руках у Марії як маленьку дитину або ж у вигляді чоловіка з німбом над головою, який стоїть поряд з двома іншими. На іконах також можна побачити інші уявлення віруючих про те, як виглядає бог справжній. Вони зображують Христа як висхідного на небо в той момент, коли його бачили його учні.

як виглядає господь бог

Як собі уявляють бога в нехристиянських релігіях




У нехристиянських конфесіях, наприклад в буддизмі і індуїзмі, люди також поклоняються своїм богам, використовуючи зображення. У далекому минулому кельти поклонялися триголового богу. Голови вказували на те, що такий бог був всевидячим і всезнаючим. В античному Єгипті більшість богів мали тіло людини і голову тварини, а в Давній Греції вони нерідко постають у вигляді сильних богатирів, що володіють невразливістю та іншими якостями, властивими людям.

Однак виникають запитання. Як виглядає бог справжній. Чи потрібно використовувати в поклонінні правдивому Богу зображення?

Як виглядає Бог в Біблії



Ви замислювалися над цим? Як виглядає Господь Бог згідно Біблії? У Писаннях Старого і Нового Завіту можна чітко зрозуміти, що істинного Бога, який створив все живе, який є Творцем усього, побачити неможливо. Звідки ми це знаємо? Серед написаного апостолом Іваном є такі слова: «Бога ніхто з людей ніколи не бачив, але єдинородний бог, який біля грудей Отця, розповів нам про нього». Необхідно звернути увагу, що Бога (з великої літери) ніхто ніколи не бачив, але єдинородний бог (з маленької літери) розповів людям про нього. Чим відрізняється перший від другого? Під першим мається на увазі Всемогутній Бог, Отець Ісуса Христа, а під другим сам Син Бога, який жив на землі. З цього біблійного тексту добре видно, що неможливо дізнатися, як виглядає Бог справжній. Фото його не можна побачити ні в одній церкві в світі. З іншого боку, Ісуса, який також володіє божественною владою від свого Отця, люди бачили і могли вчитися у нього. Однак і його сьогодні зобразити не вийде. Незважаючи на те що Ісус Христос вважається реальною історичною особою і його існування підтверджується стародавнім істориком, таким як, наприклад, Йосип Флавій, до наших днів не збереглося жодного правдивого опису зовнішності Сина Бога.

Як виглядає бог справжній

Чому неможливо дізнатися, як виглядає Творець

Як би нам не хотілося дізнатися, як виглядає Бог, його неможливо побачити з кількох причин. Розглянемо одну з них. Для початку варто звернути увагу на те, що говориться в писаннях пророка Мойсея. Розмовляючи з ним, Бог особисто сказав йому: «Ти не можеш побачити моє обличчя, тому що жодна людина не може побачити мене і залишитися в живих». Чому це неможливо? Одного разу Мойсею була дана можливість побачити частину слави Бога. Письмо повідомляє, як це відбувалося. Всемогутній сказав йому, щоб він встав на скелі. Далі Творець пояснив, що він буде проходити мимо. Мойсеєві потрібно було сховатися в ущелині скелі. І тільки завдяки тому, що Бог особисто прикривав його своєю рукою, пророк залишився в живих. Давши всі розпорядження, Всемогутній знову повторив: «Але мого обличчя ти не зможеш побачити». Після того як Бог пройшов перед пророком, особа Мойсея світилося, так що народ попросив його закрити своє обличчя покривалом, так як вони боялися, що загинуть. Цей випадок яскраво показує, що Господь - джерело величезної сили і могутності, який створив всі зірки і галактики. Оскільки він володіє такою владою, жодна людина не може побачити його і жити далі.



Як виглядає бог справжній фото

В якому сенсі ми можемо бачити Бога

Однак якщо ми не дізнаємося, як виглядає Бог, то як же тоді зрозуміти слова, які вимовив у своїй нагірній проповіді Ісус Христос? Він сказав: «Щасливі чисті серцем, бо вони побачать Бога». Те грецьке слово, яке використано в цьому біблійному уривку, буквально означає «бачити духовно». Христос, коли був на землі, повністю відбив особистість свого Отця. Тому, виявляючи в нього віру і в його спокутувати гріхи жертву, ми можемо духовно бачити Бога, тобто дізнатися його як особистість і наблизитися до нього. Найвищої точки бачення Бога досягають помазаники, які на небесах зможуть побачити обличчя Бога, після воскресіння. Там вони будуть правити разом з Христом земним людством і будуть отримувати вказівки від особи істинного Творця.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 31

Увага, тільки СЬОГОДНІ!